Hej Singapore

Hejhej från Amanda och Singapore!! (Och Emelie såklart) 

Resan hit gick smidigt och bra, värt de extra pengarna vi betalade för att ha samma buss hela vägen genom immigration etc. Så smidigt som det var idag kändes vääääldigt långt bortifrån r vi åkte Thailand-Kambodja. En låång promenad blev det senare till hostelet men motivationen är på topp nu eftersom att vi ska till Marina Bay Sands imorgon! Alltså hypen vi har kring detta ställe. Innan vi knappt bokade flygbiljetten till Asien hade vi bestämt att vi skulle avsluta där och därför känns det så konstigt att dagen D är här. Nästan som när man var liten och man skulle sova inför julafton eller sin födelsedag :-)

Vi bor i ett fräscht hostel som heter "Five Stones Hostel" men man märker att det är dyrare här i Singapore. Nu betalar vi 21,60 S$ vilket är nästan 139 SEK!! Typ som ett dubbelrum i alla andra länder.... Lika bra att vänja sig inför Sverige där priserna är väl densamma. 

Allting känns rätt frid och fröjd ändå förutom mina sandloppe-bett från Pulau Tioman som kliar helt förrädiskt. Håller på att bli galen. Om någon har ett tips på hur det ska sluta klia så hojta gärna till. Sedan gick även min lilla ryggsäck sönder idag men det gör inte så mycket. Glad att det hände nu och inte för någon månad sedan.

Lite plåster på såren var det iallafall när jag och Emelie insåg att vi hade massa MYR (Malaysiska ringit) som vi antingen behövde spendera eller vaska. Vi spenderade såklart och det var rätt härligt att gå in i en matbutik och kunna plocka på sig allt gott man ville imorse upp till en viss summa. Det har vi aldrig gjort förut och nu passade vi verkligen på att ta de vi vi helst ville ha sålänge det gick inom pengaramen vi hade kvar. Imorgonkväll ska vi ligga i våra sängar och gotta oss (i det som finns kvar) tänkte vi och verkligen njuta :-)

4månader på resande fot spenderar vi alltså med att checka in på Marina Bay Sands. Och snart, snart kommer vi hem.

Glada tjejer på bussen precis inne i Singapore


Fräsiga passerkort har vi fått (ja vi har precis kommit fram efter en svettig dag och är jätte hungriga:-) )
Allmänt, Singapore | |
Upp