Ett inlägg om mat och usch för koriander

Amanda som skriver. Ska börja med att berätta att det inte fanns någon rolig bio som vi ville se (Fifty Shades tillexempel). På samma våning fanns en "spelhörna" med olika arkadspel, bowlingbanor etc och även en 5D bio som jag och Emelie prövade istället. Den läskigaste filmen blev det (hon som tog biljetterna valde) så i ca 5min satt vi där. Lite småläskigt faktist haha, men kul tidsfördriv.

Det blev kycklingkebaben vi ville pröva till middag och mums vad gott det var. Emelie och jag älskar ju verkligen mat och när vi satt där och åt pratade vi om att just mat är någonting vi snålat mycket på, men att vi ska sluta med de. Alltså att vi faktist ska lägga lite extra pengar om det är någonting vi verkligen vill pröva, bara för att mat är en sån stor del av våra liv (matälskare ja..). Sen om det vi vill äta är billig (som idag) är det ju ett extra plus :-).

Spring rolls och vietnamesiskt kaffe är något vi kommer äta och dricka tills det sprutar ur öronen i Ho Chi Minh City. Gud vad gott det är. Egentligen borde vi kanske prövat mer vietnamesisk mat, men jag har så svårt för koriander nu (är överlycklig att rätten vi åt igår var utan koriander, ska äta den igen innan vi åker härifrån för den var fantastisk). När vi åt indisk mat bad vi om rätten utan koriander. Det låg lite gröna blad på toppen och jag fick för mig att det var koriandersmak jag kände vilket förstörde hela måltiden för mig. Jag tror aldrig jag har aldrig varit så äcklad av någonting matmässigt (som är "normalt" dvs inte typ organ etc som många generellt inte tycker om att äta) som jag är av koriander. Tror aldrig att jag kommer kunna äta koriander resten av mitt liv. Lite tråkigt men jag får kväljningar endast av tanken på korianderdoften.

Nu blev det en bok om mat här, men återigen är mat en sådan himla stor del av vår resa. Längtar nästan alltid tills nästa måltid haha.. Cred till er som läst detta inlägg och jag avslutar med några bilder från middageeeen.

Lyckliga tjejer
Allmänt, Vietnamn | |
Upp